De 50 miljoenste Mercedes is een Maybach

Vergroot foto
Door: BV 16-02-2021

Je kan de autoproductie van Mercedes-Benz in één rechte lijn doorheen de geschiedenis volgen tot aan de zomer van 1888. Toen begon Carl Benz met de productie van zijn “Benz Patent Motorwagen”.

De 50 miljoenste Mercedes sinds WOII

Toch telt Mercedes niet alle auto’s mee. Deze week vierde het bedrijf de productie van z’n vijftig miljoenste auto over de afgelopen 75 jaar, wat neerkomt op de na-oorlogse productie van de onderneming. Natuurlijk kan een bedrijf als Mercedes precies kiezen welke auto het daarvoor uitroept. In dit geval viel de keuze op de Maybach S-Klasse. Die verdient volgens het bedrijf uit Duitsland nog wat extra aandacht.

Maybach S-Klasse

De Maybach S-Klasse van de nieuwe generatie werd eind vorig jaar gepresenteerd en is nog langer dan de conventionele S-Klasse. Het motorenaanbod varieert van markt tot markt. De meest bescheiden versie heeft een 3-liter zes-in-lijn samen met een elektromotor voor net 500pk. Daarboven zit een 4-liter V8 en helemaal bovenaan het aanbod staat nog steeds een twaalfcilinder met 6-liter inhoud en 621pk.

Geef commentaar
comments by Disqus