Dit zijn de populairste autokleuren van het moment

Vergroot foto
Door: BV 27-02-2021

Elk jaar geeft verffabrikant Axalta een overzicht van de autokleuren die wereldwijd het populairst zijn. Het afgelopen jaar viel op dat vlak niet veel evolutie te melden.

Wit blijft het populairst

De wereldwijde automarkt braakt volgens Axalta vooral witte voertuigen uit. Zo maar eventjes 38% van alle auto’s zou in de lichtste tint van allemaal worden uitgevoerd. Het aandeel is identiek aan dat van vorig jaar en wit is inmiddels al 10 jaar de nummer één. Grijs en zilver samen vertegenwoordigen 24 procent, terwijl zwart ook nog eens voor 19% van alle gekozen tinten staat.

Groen is tegenwoordig al een spannende kleur

Wit blijft in Europa minder populair dan elders ter wereld. In onze contreien zijn het vooral zilver en zwart die worden aangestipt. En zwart is ook wereldwijd de topkeuze wanneer het om luxewagens gaat. Al bij al is een gigantisch percentage van 81% voorbehouden voor ‘monochrome’ auto’s. Slechts 19% van alle wereldwijd geleverde auto’s heeft effectief een kleurtje. Daarbij is blauw dan weer met voorsprong het populairst, terwijl ook rood met 5% van het volume aardig standhoudt. Wil je echt origineel zijn, kies dan voor een auto in geel of groen.

Meer diepgang in saaie tinten

Verffabrikanten doen intussen wel moeite om ook de wat vlakkere kleurenopties, zoals grijs, interessanter te maken. Volgens Axalta is er een wereldwijde toename in het gebruik van fijne vlokeffecten of vleugjes van kleurrijke vlokken om diepere, interessantere kleuren te creëren.

Geef commentaar
comments by Disqus