Is Rolls-Royce nu de goede smaak voorbij?

Bekijk 8 foto's
Door: BV 24-02-2021

Het is bekend: bij Rolls-Royce bouwen ze een auto precies zoals jij dat wil. De enige voorwaarde is dat je ervoor betaalt. De vertegenwoordigers van het merk hebben daarover niet al teveel scrupules. “We zijn geen smaakpolitie”, werd de auteur van dit artikel eens op het hart gedrukt. Wil immers een Rolls in knaloranje met een geel interieur, dan wordt die gewoon zo gemaakt. Punt uit.

Wanneer is trop teveel?

Maar bij speciale edities die van het merk zelf uitgaan, geldt toch een andere standaard. Die werden de afgelopen jaren wel steevast opvallender drukker (wellicht om in te spelen op de smaak van specifieke ontluikende markten), maar het merk wist niettemin creaties neer te zetten die je nog steeds als smaakvol kon bestempelen. Maar deze Phantom Tempus Collection, gaat nu misschien toch een brug te ver. De speciale editie puurt inspiratie uit het heelal met z’n Pulsars en nevels.

Dat uit zich niet alleen in de inmiddels gekende sterren- dakhemel van Rolls, maar ook in honderden lichtpuntjes in de deurpanelen. En de hemel is voor de gelegenheid ook voorzien van een design waarop onder meer een sterrennevel en melkweg te zien is. Het dashboard werd voor de gelegenheid vervangen door een elementen met 100 individueel vormgegeven aluminium stijlen. De basislak voor de Phantom Tempus is donkerblauw, maar er is een mica kleureffect aan toegevoegd, waardoor het in blauw-, groen- en paarstinten kan reflecteren.

Er worden 20 stuks gemaakt en die zijn allemaal al aan klanten toegewezen.

Geef commentaar
comments by Disqus