Weet jij waarom deze oude Volvo 20 miljoen (!!) kost?

Bekijk 4 foto's
Door: BV 17-03-2021

Het is de duurste Volvo ter wereld. De verkoopsadvertentie pakt daar zelf mee uit. Maar wat is er dan zo speciaal aan deze V70? Heeft hij soms plaatwerk in goud?

Gaat het wel om de Volvo?

Eigenlijk is er aan de V70 helemaal niks speciaals. Sterker nog, het model lijkt niet eens bijzonder goed onderhouden te zijn. En z’n verkoper heeft al helemaal niet de moeite gedaan om de auto eens te wassen. Dat komt omdat de Volvo zelf eigenlijk maar gewoon een extraatje is.

New York, New York

Het is de nummerplaat die volgens de verkoper de prijs verantwoordt. Een persoonlijk kenteken van de staat New York met daarop… New York. Die nummerplaat is al sinds eind jaren zeventig, toen het in New York voor het eerst mogelijk werd om ‘vanity plates’ te bestellen, in het bezit van dezelfde familie.

Het New York-nummerbord is niet alleen (en vanzelfsprekend) uniek. Het staat ook een beetje symbool de voor de staat. Op toeristische locaties vind je er gegarandeerd kleine namaakexemplaren van. Veelal als sticker.

Absurde prijs voor een nummerplaat?

Natuurlijk is de prijs van 20 miljoen voor een nummerplaat compleet absurd. Maar de metropool huisvest natuurlijk heel wat miljonairs en miljardairs die misschien niet op een miljoen meer of minder kijken voor iets unieks. Geraakt de man z’n nummerplaat effectief kwijt voor dat astronomische bedrag, dan is het zonder twijfel de duurste nummerplaat ter wereld.

Geef commentaar
comments by Disqus