Het jaar begon nog nooit zo goed voor Rolls-Royce

Vergroot foto
Door: BV 08-04-2021

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar verkocht Rolls-Royce zo maar eventjes 62% meer dan een jaar geleden. Tijdens de 116-jarige geschiedenis van het luxemerk had het bedrijf nog nooit eerder zo’n goed eerste kwartaal.

Sterkste stijging in China en de VS

Tussen 1 januari en 31 maart leverde Rolls-Royce 1.380 auto’s aan klanten. Dat cijfer is hoger dan in 2019, dat tot op heden in de boeken stond als het beste eerste kwartaal ooit. Het bedrijf zegt op alle markten groei te noteren, maar dat die het sterkste was in China en de VS.

De recordcijfers van het bedrijf komen op de hielen van de marktintroductie van een nieuwe generatie van de Rolls-Royce Ghost en aanhoudende goede verkoopscijfers van de Rolls-Royce Cullinan - de SUV van het merk.

Torsten Müller-Ötvös, de topman van Rolls-Royce, stipt aan dat niet alleen het volume van nieuw bestelde exemplaren nieuwe toppen scheert, maar dat de ook de vraag naar unieke configuraties en gelimiteerde oplagen gunstig evolueert. "De orderboeken en ateliers zijn al tot ver in 2021 volgeboekt".

Geef commentaar
comments by Disqus