GTX wordt nieuw prestatielabel van Volkswagen

Vergroot foto
Door: BV 26-04-2021

Volkswagen lanceert een nieuw prestatielabel: GTX. Dat moet binnenkort terug te vinden zijn op de elektrische modellen van het merk. De ID.4 GTX wordt het eerste model uit die sportieve serie.

GTI, GTE, GTD en GTX

Volgens Volkswagen staan de letters GT al lang voor rijplezier. Het merk wil daarom z’n twee bestaande prestatielabels “GTI en GTE” aanvullen met een variant die specifiek voor het elektrische gamma is bestemd. Merk op hoe Volkswagen in haar communicatie deskundig het haar performancelabel voor dieselmodellen GTD over het hoofd ziet. Er staat nochtans nog altijd een Golf GTD in het aanbod. Of hoe de Duitsers angstvallig vermijden om over diesels te praten…

Volkswagen GTX met vierwielaandrijving

Volkswagen wil GTX combineren met de snelste versies in de ID.-familie. In die optiek staat het label niet alleen voor prestaties, maar kan de X ook - zoals in de autosector vaker het geval is - verwijzen naar vierwielaandrijving. De GTX-versies zullen immers voorzien zijn van een extra elektromotor op de vooras. VW belooft trouwens ook dat er een rijmodus komt waarin die permanent aan staat. Ideaal voor de wintersport.

Natuurlijk is het ook een stijlpakket

Dat de GTX-versies niet alleen een logo opgekleefd krijgen, maar ook nog wat stilistische aanpassingen mogen verwachten, lijkt logisch. De aankondiging heeft het over ‘sportieve designdetails en een eigen lichtsignatuur’.

Geef commentaar
comments by Disqus