De nieuwe Opel Astra is klaar

Bekijk 5 foto's
Door: BV 09-06-2021

Opel heeft een nieuwe Astra klaar. Voorlopig hebben ze in Duitsland nog wat podiumvrees. We krijgen alleen wat details te zien van de belangrijke middenklasser. Maar we weten in elk geval wel dat hij de Vizor op de smoel krijgt. Dat is de donkere balk die ook de koplampen integreert. Geïnspireerd op de Opel Manta A uit de seventies. De facelift van de Crossland en de nieuwe Opel Mokka introduceerden die stijl.

Nieuwe Opel Astra: het design

In Russelsheim lichten ze dan wel niet meer dan een tipje van de sluier, toch valt er al één en ander af te leiden uit de plaagbeeldjes. Zo zal je de Astra duidelijk kunnen krijgen met een dak in een contrastkleur. Om dat stilistisch mogelijk te maken, moet Opel gekozen hebben voor een zwevend dak, met een C-stijl waarin op z’n minst een onderbreking kan ingewerkt worden. Dat zou overigens helemaal passen in de stijltaal van het merk van de jongste tijd. De Duitsers graaien bij jongste modellen gretig van het buffet stijltrends. Het beeld bevestigt er nog enkele: de typenaam die in grote letters over de ganse breedte van de kofferklep wordt uitgesmeerd bijvoorbeeld.

Véél pianolak

Aan de binnenkant zit dan weer een instrumentarium met twee schermen en de sobere layout. Kennen we al van de jongste Mokka. En ook in dit design is er niet alleen aan de buitenzijde, maar ook binnenin ruimte voor een hoop glanzend zwart plastic. Pianolak noemen de marketingjongens dat.

Op technisch vlak zal de nieuwe Astra meer dan alleen maar een beetje gemeen hebben met de reeds voorgestelde (maar nog niet gecommercialiseerde) Peugeot 308. Er is sprake van conventionele motoren (de 1.2 benzine wordt de belangrijkste) en plug-in hybrides, maar voorlopig niét van een geheel elektrische versie.

Geef commentaar
comments by Disqus