Opel steekt Grandland in het nieuw

Bekijk 10 foto's
Door: BV 09-06-2021

Eigenlijk is de Opel Grandland X nog maar sinds 2018 op de markt. De Duitsers zijn er snel bij om hem al even onder handen te nemen. En het gaat iet eens om een kleine facelift. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant zijn er grote verschillen. Alleen onder de kap valt er weinig nieuws te rapen.

Opel Vizor voor Grandland

Opel heeft een nieuwe stijltaal bedacht met een uiterlijk dat wordt gedomineerd door een zwarte horizontale balk op de neus die beide lichtunits met elkaar verbindt. Historisch verantwoord, want gebaseerd op het uiterlijk van de Opel Manta A uit de seventies. De Crossland en nieuwe Opel Mokka hebben die nieuwe smoel al en daar mag je nu ook de Grandland (voortaan zonder ‘X’) bijtellen. Straks komt daar ook nog een compleet nieuwe Astra (zie teaser hier) bij. Niet alleen de neus en de ogen, maar ook de kin ging onder het mes, want er is ook een nieuwe bumper. Achteraan zullen de wijzigingen dan weer erg beperkt blijven.

Meer schermen en nieuwe technologie

Aan de binnenkant is het grootste nieuws de nieuwe boordplank met twee schermen die elkaar flankeren. Chips om die te bouwen zijn er niet, maar Opel hoopt dat wellicht nog in orde te krijgen voor de vernieuwde versie bij de dealer arriveert. Dat is wellicht pas na de jaarwisseling.

Tenslotte zijn er ook nog enkele technologische updates. Je kan nu lichtunits krijgen met 168 individueel aangestuurde pixels, er is een nachtzichtassistent, een 360°-camera en een cruise-control die kan filerijden. Aan het motorenpalet verandert zo te zien niks.

Geef commentaar
comments by Disqus