Elektrische Fisker Ocean is er eind 2022, Magna Steyr gaat hem bouwen

Vergroot foto
Door: BV 20-06-2021

Het bedrijf van ontwerper Henrik Fisker is weer een stap dichter bij serieproductie van een elektrische SUV. De onderneming heeft een uitgebreide overeenkomst afgesloten met onderdelen-, ontwikkelings- en productiespecialist Magna Steyr.

Magna Steyr bouwt Fisker Ocean

De nieuwe SUV van Fisker zal gebouwd worden bij Magna Steyr in Oostenrijk. Dat is een fabriek die een ruime traditie heeft in de bouw van nichereeksen. Momenteel lopen er onder meer de Mercedes G-Klasse en de Jaguar I-Pace van de band.

De productiestart is niet voor meteen. Volgens de huidige plannen zou het eerste exemplaar op 17 november 2022 van de band moeten lopen. Een opvallend concrete datum.

Er is zelfs al een prijs voor de Fisker Ocean

De overeenkomst tussen Magna en Fisker voor de productie van de Ocean heeft betrekking op de geplande volumes, productiekosten, kwaliteitsdoelstellingen, planning en lanceringsdata. Er is onder meer sprake van een faciliteit die beschikbaar zal zijn voor het uitvoeren van herstellingen, ten minste tot 2029. Loopt de lancering volgens schema, dan is de SUV op dat moment precies 7 jaar oud.

Er circuleert inmiddels ook al een prijs voor de Fisker Ocean. De crossover zou voor minder dan 40.000 euro in de catalogus moeten opduiken. In sommige landen met uitgebreide subsidiemaatregelen voor elektrische auto, zou de Fisker al vanaf 32.000 euro beschikbaar moeten zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus