PanAmericana: de VW Caddy die een SUV wil zijn

Bekijk 9 foto's
Door: BV 05-07-2021

Zo rond deze tijd laat Volkswagen de eerste exemplaren van de nieuwe VW Caddy op de markt los. Het is al de vijfde generatie van de compacte bestelwagen en monovolume. Ook nu bestaat hij weer in een utilitaire uitvoering en in een versie die bestemd is als gezinswagen. Ook een slimme Caddy Beach, die specifiek op kampeerders mikt, is al voorgesteld. Nu komt daar nog een stoere versie bij: deze PanAmericana. Die vervangt de Caddy Alltrack van de vorige generatie.

Met bodembescherming, maar zonder verhoogde ophanging

De specifieke styling omvat de nodige dosis stootvast plastic. Onder meer de grille, de bumpers, dorpels en wielkasten zien op die manier hun gevoeligheid voor lakschade dalen. Daarnaast horen LED-lichtunits, de obligate badges, een bodembeschermplaat, dakdragers en specifieke 17-duims-velgen ook tot de uitrusting. Opmerkelijk: ook de bestelwagenvariant kan met de extra’s geconfigureerd worden. Over een verhoogde ophanging lijkt de auto dan weer niét te beschikken.

Aan de binnenkant andermaal de nodige labels, specifieke stoffen, deurdrempelplaten in zilver en een uitgebreider infotainmentsysteem met onder meer een digitale tellerplaat en een 10” centraal aanraakscherm.

Vierwielaandrijving voor nieuwe VW Caddy

Ook de Caddy rust voortaan op de MQB-architectuur, waarin we gekende motoren terugvinden. Het gaat om een 1.5 TSI met 115pk en er zijn twee vermogensversies van een 2-liter diesel. Tot de mogelijkheden horen onder meer een automaat met 7 verzetten en 4Motion-vierwielaandrijving als als je tenminste de krachtigste diesel neemt.

Geef commentaar
comments by Disqus