Nieuwe Dacia voor 7: Jogger

Bekijk 33 foto's
Door: BV 06-09-2021

Het budgetvriendelijke merk van de Renault-groep is weer een model rijker. Het merk introduceert de Jogger. Dat is eigenlijk een breakvariant van de Sandero. Die is op zijn beurt nog steeds sterk verwant aan de vierdeurs Dacia Logan, die inmiddels in onze contreien niet meer te koop is.

Een break met 7 zitplaatsen

De Jogger valt al meteen op door het concept van de Logan MCV - in 2006 geïntroduceerd - te kopiëren. De twee individuele achterdeuren van destijds zijn dan wel vervangen door een conventionele kofferklep, maar de aparte opstelling van drie zitrijen blijft wel, als je tenminste de extra zitrij uit de optielijst plukt. Aan boord kan je zeven personen schikken. Dat kan je ook in een Dacia Lodgy, maar die verdwijnt nog dit jaar uit de catalogus.

Om plaats te bieden voor al die zetels, werd de wielbasis fors verlengd. Er komt zo maar even 29cm bij ten aanzien van de Sandero. En hij is ook een forse 45cm langer. Uiteindelijk kan er in het model tot 1.819l aan bagage. In een vijfpersoonsopstelling is er 708l bagagecapaciteit en met de derde zitrij uit de koffervloer geklapt blijft er nog 160l over.

Alleen met stoere styling

Dacia opteerde voor de Jogger voor een stoere aankleding. Bij de Sandero bleek die al erg populair te zijn en omdat het merk streeft naar gamma’s met een beperkt aantal keuzemogelijkheden, wordt deze nieuweling voorlopig alleen maar in de stoere uitvoering gebouwd. Je hebt er dan ook meteen een hogere bodemvrijheid bij.

Het design valt ook op door de achterdeuren die hoger zijn dan de voordeuren. In het interieur wordt op die manier meer hoogte gecreëerd.

Op vlak van uitrusting belooft Dacia het essentiële en niks minder. Topversies krijgen net als bij de Sandero een aanraakgevoelig scherm bovenaan de middenconsole en ook klaptafels op de tweede zitrij zullen tot de mogelijkheden behoren.

Wanneer is de Dacia Jogger te koop?

Onder de kap vind je dezelfde motoren als in de Sandero. Een 1-liter met 90 of 110pk en er is ook een LPG-variant die 100pk levert en (als je beide tanks leegrijdt) meer dan 1.000km rijbereik belooft. In 2023 volgt nog een hybrideversie. De prijs is nog niet bekend, de eerste exemplaren worden dit jaar niet meer bij de dealer verwacht.

Geef commentaar
comments by Disqus