Townstar: Renault Kangoo duikt nu ook op bij Nissan

Bekijk 12 foto's
Door: BV 28-09-2021

De nieuwe Renault Kangoo krijgt er weer een gedaante bij. De bestelwagen en personenwagenversie vond z’n weg niet alleen naar het gamma van het Franse merk. Net als de vorige generatie staat hij als Citan ook bij Mercedes in de catalogus. En nu duikt hij ook op bij alliantiepartner Nissan. Daar zal hij als Townstar de NV200 en e-NV200 vervangen. Dat is een flinke aanpassing, want die NV200 was vooral smal en hoog, terwijl het in Frankrijk uitgedachte volume lager en breder is.

Groter dan voorganger

De Townstar is een pak ruimer dan de NV200. Die bleef steken op een laadvolume van 3,4 kubieke meter, terwijl deze nieuweling al meteen 4,3 kubieke meter nuttig stouwvolume biedt. Hij kan tot 800kg torsen en verdraagt aan de trekhaak ook nog eens 1.500kg.

De technische specificaties zijn vanzelfsprekend identiek aan die van de Renault. De benzine krijgt een 1.3l met 130pk en 240Nm onder de kap en de elektrische versie heeft een 122pk sterke motor en zo’n 245Nm. Die elektrische Townstar krijgt een rijbereik van zo’n 283km, zegt Nissan, maar definitief is dat cijfer nog niet.

Nagenoeg identiek aan Kangoo

Terwijl de versie van Mercedes recht heeft op een grondig herwerkt interieur, komt Nissan daar niet toe. De aanpassingen zijn net als aan de buitenkant miniem. Eigenlijk vind je er alleen een ander logo.

De prijs van Kangoo met Japanse paspoort is nog niet bekend. Dat Nissan het model zal voorzien van een garantie van vijf jaar en 160.000km wél. De Townstar EV garandeert de batterij ook voor 160.000 of 8 jaar.

Geef commentaar
comments by Disqus