Autosalon van Genève 2021 komt er niet

Vergroot foto
Door: BV 30-06-2020

Begin maart moest het Autosalon van Genève, dé jaarlijkse hoogmis van de automobiel, de deuren gesloten houden. De stands waren al klaar, de auto’s stonden er, maar een maatregel van de Zwitserse regering om de COVID-19-uitbraak te beteugelen, hield de deuren gesloten. Doorgaans trekt de beurs zo’n 10.000 journalisten en 600.000 bezoekers.

Organisatie Autosalon Genève verkocht

Sindsdien gonst het van de geruchten. De organisatie van het Autosalon heeft een flinke financiële kater en flirt met het faillissement. De stichting die the Geneva International Motor Show “GIMS” organiseert wordt verkocht aan Palexpo, dat is de uitbater van de evenementshallen in Genève. Dat gebeurt om de put gedeeltelijk te dempen. Veel geld zal er niet van eigenaar gewisseld hebben. Palexpo was wellicht de grootste schuldeiser van de stichting.

Geen Autosalon van Genève in 2021

Nu besliste de organisatie om de editie in 2021 over te slaan. Er wordt geen beurs georganiseerd. Het evenement verwijst naar een ‘onduidelijke gezondheidsorganisatie’ en een bevraging van de mogelijke standhouders. Een meerderheid van de automerken en toeleveranciers gaf aan géén interesse te hebben in een deelname in 2021. Het heeft er momenteel alle schijn van dat de komende jaren in een crisissfeer zullen verlopen.

In 2022 wil het Autosalon van Genève de deuren heropenen. Het hoopt dat het ergste dan achter de rug is en dat op z’n minst de gezondheidscrisis beteugeld is.

Geef commentaar
comments by Disqus