Mercedes B-klasse Exterieur

Mercedes B-klasse
Bekijk 83 foto's
Door: REDACTIE 24-10-2011

Met zijn 4.359 mm lengte is de nieuwe B-Klasse 160mm langer dan een VW Golf, terwijl hij exact even breed is, maar er ook 77mm hoger uitsteekt. Tegenover zijn voorganger is de look van een monovolumer verdwenen om plaats te maken voor een meer dynamische en standingvolle verschijning. Zeker in vooraanzicht is hij direct herkenbaar als een Mercedes en gelijkt sterk op de meest recente versie van de C-Klasse. Het familiebeeld wordt nog versterkt wanneer het optionele Bi-Xenonlichtpakket wordt besteld, waardoor ook de LED-dagrijlichten verschijnen. De B-Klasse krijgt geen ster die boven de motorkap uitsteekt, maar draagt ze in groot formaat centraal op het radiatorrooster. Standaard zijn op alle versies de buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten elektrisch regelbaar en verwarmd. Buitenspiegels, deurgrepen en zijdelingse schorten zijn in de gekozen koetswerkkleur gespoten. Achteraan is er standaard een ruitenwisser met intervalfunctie en automatische inschakeling bij achteruitrijden. Een aangename optie is het elektrisch bediend panoramadak, dat 1385,45 euro moet kosten.

Een bijzondere eigenschap van het koetswerk is de verbluffend lage luchtweerstandscoëfficient van 0,26, een waarde waar heel wat grotere auto's niet eens in de buurt komen. Mercedes-Benz besteedde dan ook 72.000 uren aan simulatie en 1.600 uur in de windtunnel om de aerodynamica van het koetswerk te optimaliseren. Later volgt nog een optioneel aerodynamicapakket, waarmee de luchtweerstandscoëfficient nog verder daalt tot een haast ongelofelijke 0,24! Het is opvallend hoe elk detail bestudeerd werd voor een optimaal verloop van de luchtstroom onder de auto. Zo zitten er aan de kunststof wielkasten onderaan kleine vinnen, die ongewenste luchtwervelingen in de wielkasten voorkomen. De B-Klasse zal op relatief korte termijn ook als elektrische auto worden gecommercialiseerd. Voor de achteras is een holte voorzien om de accu onder te brengen.

Het lagere koetswerk, dat ook nog dichter bij het wegdek ligt, zorgt voor een verlaagd zwaartepunt, wat de rijdynamiek ten goede moet komen. Optioneel is er ook nog een sportophanging verkrijgbaar, die het koetswerk nog eens 15 mm dichter bij het asfalt brengt. Tot een sportievere look draagt ook het optionele Nightpakket bij (907,50 euro). Het omvat 18" lichtmetalen zwart glanzende 5-dubbelspaaks velgen met bandenmaat 225/40 R18, bumpers zonder chroomsier-strips, een radiatorrooster met twee zwart glanzende lamellen met chroomsierstrips, verduister-de achterruiten vanaf de B-stijl, een zwart glanzende sierstrip aan de onderkant van de zijramen en zwart glanzende sierstrips op het dak.

Geef commentaar
comments by Disqus