Mercedes B-klasse Interieur

Mercedes B-klasse
Bekijk 83 foto's
Door: REDACTIE 24-10-2011

Doordat de nieuwkomer korter bij het wegdek ligt en de interieurinrichting grondig is herdacht, kan het ruimteaanbod wedijveren met dat van de E- en zelfs de S-Klasse. Het is inderdaad verbazend hoeveel ruimte er is voor vier volwassenen. De ruimtelijke indruk wordt geholpen door de royale vrije hoofdruimte en de goede zichtbaarheid rondom. De zetels steunen goed en zijn veelbelovend ook over langere afstanden. De bestuurderszetel beschikt over een hoogteregeling, wat in combinatie met het in hoogte en diepte verstelbaar multifunctioneel stuurwiel helpt om de optimale zitpositie te vinden. De toetsen op het stuurwiel staan in verbinding met de boordcomputer en de radio. Voorin zit er standaard een centrale armsteun met geïntegreerd bergvak tussen de stoelen. Eén van de mogelijke opties is het handige EASY-VARIO-PLUS-systeem (683,65 euro), dat het mogelijk maakt om de achterste zitplaatsen (1/3 - 2/3) tot 140 mm in de lengte te verschuiven en de rugleuning van de voorste passagiersstoel horizontaal te leggen. Het laadvolume wordt hierdoor variabel van 486 tot 666 l en bovendien krijgt men zo de beschikking over een vlakke laadvloer. Voor de Belgische klanten is een in de hoogte verstelbare koffervloer standaard, evenals de neerklapbare achterbank (1/3-2/3) met vergrendelingsdetectie en het uitneembaar afdekzeil voor de bagageruimte.

Een manuele THERMATIC-klimaatregeling met stoffilter en recirculatiefunctie met automati-sche venstersluiting is standaard, maar voor de automatische variant met twee temperatuurzones moet 617,10 euro worden bijbetaald en zijn nog enkele andere opties verplicht. Het 5,8" display in het dashboard, Bluetooth-connectiviteit voor handenvrij bellen en een USB-aansluiting zijn voor de Belgische kopers standaard, evenals de basisradio Audio 20 RDS, met CD-lezer (mp3/wma/aac-compatibel) en 6 luidsprekers. Een zeer interessant aanbod is de optionele Becker Map Pilot, een zeer compacte navigatiemodule waarvoor de vooruitrusting in het handschoenkastje zit. De module kost 871,20 euro en wordt ingeplugd, waarna de standaardradio tot een volwaardige routebegeleider opwaardeert. Wie het neusje van de zalm wil, moet 3230,70 euro veil hebben voor de Comand Online optie (3593,70 met DVD-wisselaar). Het beeldscherm wordt dan 7" groot en de 3D-kaartinformatie zit op HDD opgeslagen, waar ook 10 GB opslagruimte voor muyziek beschikbaar staat. Mercedes biedt 3 jaar gratis updates voor de navigatiedata. Een slot voor SD-geheugenkaarten, herkenning van de snelheidsborden langs de weg en toegang tot internet, ronden de uitrusting af.

Van bij de introductie van de B-Klasse stelt Mercedes-Benz heel wat pakketten voor die een reeks opties bundelen. Zo is er het Chroompakket voor 356,95 euro, dat het interieur verrijkt met een 12V-stopcontact achteraan, een chroomring rond de CONTROLLER op de middenconsole, een chroomsierstrip rond de centrale bedieningseenheid, een handgreep op de kofferbodem in chroom, een lichtschakelaar met chroomomranding, sierelementen in zwarte ‘Matrixlook' op het dashboard, siernaden in de kleur van de binnenbekleding op de deurmiddenpanelen en op de centrale armsteun vooraan, verluchtingsmonden met omranding en kruis in chroomzilver, een versnellingspook met chroomsierelement en zonneblinden met verlichte spiegels. Het Sportpakket, dat 1573 euro moet kosten of 1028,50 voor de krachtigste motoren, omvat eveneens een 12V-stekker achteraan, een lederen 3-spakig multifunctioneel sportstuurwiel, een interieuraankleding in ARTICO®- kunstofleder gecombineerd met stof en contrastsiernaden, een in de lengte verstelbare centrale armsteun voorin, een chroomring rond de CONTROLLER op de middenconsole, een dakhemel in zwarte stof, portierpanelen in ARTICO®-kunstleder met contrastsiernaad, dorpellijsten voor- en achteraan in edelstaal, sportpedalen in edelstaal met rubberen noppen, een versnellinspookknop bekleed met leder en met chroom, het zetelcomfortpakket, zilverkleurige sierelementen in honingraatlook op het dashboard en zonneblinden met verlichte spiegels.

Tenslotte is re nog het Exclusiefpakket, dat 1954,15 euro genoteerd staat in de optielijst of 1754,50 voor de krachtigste motoren. Dit pakket bundelt voor wat het interieur betreft een lede-ren multifunctioneel stuurwiel, een 12V-stekker achteraan, armsteunen in de deuren met sierna-den, een in de lengte verstelbare centrale armsteun vooraan, een comfortfunctie voor het openen en sluiten van de zijramen (infrarood), een bekleding in ARTICO®-kunstleder van het dashboard en de portierpanelen, een elektrisch verstelbare lendensteun (4 richtingen) voor bestuurder en passagier vooraan, dorpellijsten in edelstaal, decoratie-elementen in zijdemat bruin wortelnotenhout, fluwelen vloermatten met omranding in de kleur van de binnenbekleding, een lederen versnellinspookknop, het zetelcomfortpakket, lederen zetelbekleding en verwarmde zetels vooraan.

Geef commentaar
comments by Disqus