Rolls-Royce Ghost EWB Interieur

Rolls-Royce Ghost EWB
Bekijk 15 foto's
Door: BV 21-06-2012

Plaats! Veel extra plaats, dat brengen die 17 extra centimeters met zich mee. In de gewone Rolls-Royce Ghost heb je achteraan reeds het gevoel in een ruime wagen te zitten, maar de overstap naar de Extended Wheelbase maakt, ziet z'n knieruimte nog eens verdubbelen. Het is dan zo maar even 33cm. Wij konden onze benen vanop de achterzetel haast volledig strekken. We zijn dan wel niet van de grootsten maar het blijft tekenend.

De Britten hebben de kans ook meteen te baat genomen om in het interieur nog enkele onooglijke details bij te vijlen. Neem nu de nieuwe kussentjes in de deurhandgrepen. Daar waar de deurhandgrepen voordien vervaardigd waren van harde kunststof, werden ze nu binnenin uitgerust met een lederen kussentje om de wagen in alle zachtheid te kunnen bedienen. Of de sleuf voor de sleutel. Een druk op de knop volstaat om de motor tot leven te wekken als de sleutel in de buurt is. Maar die blijft daardoor meestal rondslingeren, ergens in de wagen. Rolls-Royce luisterde aandachtig naar de feedback van zijn klanten en rustte de nieuwe Ghost met Extended Wheelbase tussen de twee asbakjes vooraan op de tunnelconsole uit met een uitsparing waar de sleutel mooi inpast. Niet bijzonder aan de Extended Wheel Base maar toch een fantastisch gadget waar de meeste Rolls-Royces mee zijn uitgerust, zijn de teflon paraplu's in de voordeuren. Na een druk op de knop die zich op de smalle kant van de deur bevindt, komt een lange zwarte paraplu tevoorschijn, in teflon dat ervoor zorgt dat na gebruik het water mooi van de paraplu afrolt en via een opening in de deur zo naar buiten vloeit.

Het panoramische schuifdak is ook een nieuwigheid. Wat extra lichtinval moet voor een ruimtelijker gevoel zorgen en als je de Britten mag geloven dan is het netje ontwikkeld om net voldoende lucht in het interieur te leiden om het gevoel van een zomerbriesje te wekken. En het windruis is verwaarloosbaar. Zo'n briesje maakt nu eenmaal geen geluid.

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Toch wel, we hebben er eentje gevonden, al is ook dat een detail. De voorzetels met optionele massagefunctie stellen teleur. Door het zitvlak zachtjes in een andere hellingsgraad te bewegen, gaat de zetel de wervelkolom zachtjes van stand veranderen om hem zo van de druk te ontlasten die anders rugpijn kan veroorzaken. Efficiënt, maar je bloed gaat er niet echt harder van stromen. Zo'n functie staat dus nog op de verlanglijst.

Geef commentaar
comments by Disqus