Citroën DS3 Cabrio 1.6 THP 155 Inleiding

Citroën DS3 Cabrio 1.6 THP 155
Bekijk 17 foto's
Door: BV 11-02-2013

De afgelopen drie jaar stofte Citroën de ronduit legendarische DS-badge weer af. Niet voor modellen die per se technisch innoverend of botweg decennia op hun tijd vooruit zijn - zoals bij het eerste model dat met die letters werd geïdentificeerd - , maar wel voor een modelreeks die zich vooral op vlak van design en personalisatie onderscheidt. Er zijn inmiddels drie modellen in die reeks en er zijn er nog eens zo veel op komst. Echte puristen van het merk branden rouwkaarsen omdat het Franse concern zich onder het plaatwerk geen futurisme permitteert, maar klanten die van andere merken afkomstig zijn, zien wel brood in het hippe design. Meer dan 2 op 3 mensen die hun hanenpoot onder een bestelbon zetten, bezat niet eerder een Citroën.

De DS3 beet de spits af en is tot op heden ook het meest succesvolle model. Er werden reeds 200.000 stuks van aan de man gebracht. Aan net zo veel vrouwen als mannen overigens, en dat is zeldzaam. Meestal spreekt een model de ene groep wat meer aan als de andere. Wat ook belangrijks is, is dat een DS3 gemiddeld zo'n € 3.000 meer kost als een technisch identieke C3. En er komt nu nog een excuus bij om de prijs weer wat aan te dikken. De Fransen rollen een versie met een verwijderbaar dak in de catalogus. Een ‘Cabrio', maar niet in de traditionele zin van het woord, want de dakstijlen blijven gewoon op hun plaats. Niet toevallig is dat hetzelfde recept als de Fiat 500 Cabrio, en ook de Opel Adam zal volgens die formule een versie in de catalogus zetten voor wie een open hemel boven z'n kruin wil parkeren.

De Cabrio wordt zo'n € 3.000 duurder dan de gesloten editie. Er is keuze uit drie benzinemotoren en een diesel. In de eerste categorie noteren we een 1.2 met 112pk vanaf € 18.675, een 1.6 met 120pk voor minimaal € 21.525 en een 1.6 THP die € 24.255 moet kosten. Dieselen doe je steeds met een zestienhonderd die 92 paarden aan de teugels houdt en vanaf € 23.435 voorgereden wordt. De uitrustingsniveaus luisteren naar de namen Chic, So Chic en Sport Chic. In de lente wordt het model op de markt losgelaten, en wij proeven als opwarmer al eens van de 155pk sterke gammatopper.

Geef commentaar
comments by Disqus