VW Passat Alltrack 2.0 TDI 4Motion Exterieur

VW Passat Alltrack 2.0 TDI 4Motion
Bekijk 25 foto's
Door: BV 25-02-2013

We maken er een zaak van om in deze rubriek niet te vervallen in een betoog over wat mooi is en wat niet, want discussies in die richting zijn niet alleen behoorlijk nutteloos, maar ook bij voorbaat door ons verloren. Door evenwel te stellen dat de Passat niet direct een plaats verdient op één of ander Concours d'Elegance slaan we niemand met de vlakke hand in het aangezicht. Volkswagens fleetoplossing bij uitstek laat niemand warm noch koud en beperkt zich inzake uitstraling tot kernwoorden als functionaliteit, soberheid en ratio. Hoewel consumenten steeds meer oog hebben voor de sensualiteit en persoonlijkheid van een ontwerp, zoekt de Passat zijn kopers vooral in het publiek dat in bedrijfwagenparken grasduint en daarbij oog heeft voor wie het meeste wagen biedt voor het minste geld. Niet alle particulieren denken zoals gesteld echter nog zo pragmatisch over hun aankoop na, en het is daarom dat de Alltrack het levenslicht zag.

Volgens VW vult de Alltrack de leemte tussen de gewone Passat Variant en de Tiguan. Stoerdere bumpers voor- en achter, een tot 16,5cm verhoogde bodemvrijheid en het onvermijdelijke zwart plastiek rond de wielkasten verlenen de Passat Alltrack duidelijk een ruiger karakter. We zouden zelfs zover durven gaan om te stellen dat de Variant er een persoonlijkheid door krijgt die zich in de brave versie niet eens manifesteert.

Dankzij de agressievere voorbumper, de nepdiffuser met twee uitlaten links en rechts en de (optionele) led achterlichten mag deze Alltrack er best wezen. Als we wat opties monteren, en dat doen we nu eens niet op buitensporige wijze, dan klimt deze krachtigste versie vlot over de de symbolische grens van € 50.000. En daarbij stoten we op een tweede probleem, want alle aanpassingen ten spijt vinden we dat toch wel erg stevig doorgeteld. Niet dat de onderhuidse technologie zo'n prijs niet zou verantwoorden, maar toch ... zo duur ziet deze Alltrack er nu ook weer niet uit. Misschien had Volkswagen toch wat kwistiger mogen omspringen met chroom, fijner plaatwerk en diens meer om de rechtvaardiging van deze prijs voor de verkoper wat eenvoudiger te maken.

Geef commentaar
comments by Disqus