Seat Leon SC 2.0 TDI DSG Exterieur

Seat Leon SC 2.0 TDI DSG
Bekijk 39 foto's
Door: AUTO55 23-04-2013

Wie Sport Coupé wil heten moet de juiste lijnen bezitten. En hoewel we de al dan niet verdiende benaming met plezier open laten voor discussie, staat er in profiel toch wel een andersgevormde Seat te blinken. Vanwege z'n ingekorte wielbasis en twee deuren minder, maar ook door enkele esthetische bewerkingen te zijn ondergaan, zoals een 19° schuinere achterruit en een simpele C-stijl om het coupégevoel te versterken. Maar laat ons toch maar gewoon driedeurs zeggen, gewassen op een graadje meer en strakker in het vel getrokken, met een knipoog naar de VW Scirocco.

In basisuitvoering zet deze 4,23m lange Leon niet meer dan 1.168kg op de weegschaal. Om dat te bekomen heeft men onder meer lichter en ultrastevig staal gebruikt, goed voor 18 verloren kilo's. Andere voorbeelden van het slankheidsprogramma zijn de 2,7kg afgevallen klimaatregeling, 25 procent lichtere plofkussens en een achterbank waarvan 15 procent van de last werd weggenomen.

De koffer lust 380l - evenveel als die van de vijfdeurs Leon - en beschikt met de tweedelige 60:40 rugleuning in (bijna) horizontale positie over een 1,53m lange laadvloer.

Geef commentaar
comments by Disqus