VW Golf 1.2 TSI DSG Interieur

VW Golf 1.2 TSI DSG
Bekijk 23 foto's
Door: AUTO55 10-06-2013

Ergonomische fouten zijn moeilijk op te sporen aan boord van de Golf, maar het centrale display mocht wel hoger worden ingeplant. Het nieuwe GPS-systeem, dat hier deel uitmaakt van het Business Pack (€ 2.750) en over een 8" aanraakgevoelig scherm beschikt, mist nog wat gebruiksgemak. Dat geldt eveneens voor de bediening op het stuur, waarvan we al intuïtiever te bezigen varianten zijn tegengekomen. De velg van het overigens wel ruim verstelbare stuurwiel is naar onze smaak bovendien iets te horizontaal opgesteld, en dat komt omdat het gebruikte onderstel ook voor monovolumes zoals de Touran, Golf Plus en wellicht ook de Sharan dienst moet gaan leveren. Er werd met andere woorden voor de gulden middenweg geopteerd.

Opvallend in de positieve zin: de Golf begeeft zich bijna op premiumdomein. Zowel op vlak van zitcomfort en afstelbaarheid van de bestuurdersstoel - een 14-wegs ergonomisch exemplaar vergt € 341 -, als wat de materiaalkeuze en bouwkwaliteit betreft. Hoewel het interieur met een duidelijk gebrek aan fantasie is vormgegeven, blijven echte klachten dus ver op de achtergrond. Dankzij de knappe pianozwarte inlegstukken waan je zelfs bijna aan boord van een echte klasbak. Elke Highline beschikt trouwens over een vermoeidheidsdetector, een 12V-stekker in de koffer, AUX-IN, vier luidsprekers vooraan en mistlichten met statische bochtenverlichting.

Ruimte voor knieën en benen is er meer dan ooit, zowel voor- als achterin, en van de lagere daklijn en het gewicht dat VW bespaarde in de constructie van de achterbank, merk je niets. We melden ook dat de kofferklep groter is, de laaddrempel 17mm lager ligt dan vroeger en dat het koffervolume 30 liter is gestegen. Je kan nu dus 380 eenheden in de bagegeruimte kwijt, of 1.270l met de tweedelige achterbank neergelegd. De laadvloer meet dan 1,56m in lengte, waar nog eens 85cm mag worden bijgeteld met de steun van de passagiersstoel in neerwaartse positie.

Geef commentaar
comments by Disqus