VW Golf 1.2 TSI DSG Veiligheid

VW Golf 1.2 TSI DSG
Bekijk 23 foto's
Door: AUTO55 10-06-2013

Vijf sterren kreeg de Golf op zijn NCAP-scorekaart, en om te verhinderen dat je zelf een problematisch snelheidverschil opbouwt in vergelijking met de veiligheidskooi die je omringt, houdt een combinatie van driepuntsgordels, hoofdsteunen op alle zitplaatsen en zes plofkussens je stevig op post. Als bestuurder beschik je als enige over een knie-airbag.

Maar aangezien voorkomen beter dan genezen is, trok VW ook de technologieschuif open. Uiteraard ligt daar ABS met remkrachtverdeler, noodremhulp, onder- en overstuurcompensatie (VW verpakt dat nog steeds erg misleidend onder de noemer van het elektronische differentieel, in optie overigens) en stabiliteitscontrole in, maar daar houdt het niet mee op.

Zo is er bijvoorbeeld ook Front Assist, dat uit een systeem bestaat met een radar onderin de voorbumper en desnoods zelf de rem intrapt als de afstand met een voorligger te klein wordt. In verschillende uitrustingsversies, pakketten en als optie zijn er nog zaken beschikbaar, zoals een camera die verkeersborden leest, een rijstrookassistent, een functie die detecteert wanneer je slaperig wordt, adaptieve bochtverlichting, adaptieve snelheidsregelaar en diens meer. Al wat er standaard niet op zit, kan je dus nog altijd bijbestellen. En ervoor betalen.

Geef commentaar
comments by Disqus