Toyota Verso 1.6 D-4D Exterieur

Toyota Verso 1.6 D-4D
Bekijk 19 foto's
Door: BV 08-02-2014

De Verso is nog steeds 4,46m lang, 1,79m breed en 1,62m hoog. Je kan stellen dat Toyota’s monovolume zich daarmee in ‘het hart van het segment’ bevindt. Voor modeljaar 2014 voorzag Toyota wat stijlaanpassingen die onder meer enkele koetswerkdetails als vernieuwde spiegels, andere velgen en een nieuwe koetswerktint omvatten. Toyota heeft smaak voor facelifts te pakken en wil de vraag naar het model vanaf nu elk jaar weer aanzwengelen met detailwijzigingen.

Functionaliteit

We kunnen het oordeel dat u zichzelf ongetwijfeld kan vormen over het koetswerkdesign aanvullen met een uitstekende score voor de assemblage en de kwaliteitsindruk. Maar zo’n Verso moet toch vooral overtuigen met functionele aspecten, dus we duiken de koffer in. Achter de klep zit immers zo’n 484l stouwcapaciteit in het geval van de vijfzitter. Door de achterbank plat te leggen kom je uit bij het maximale aantal van 1.026l. Heb je evenwel geopteerd voor een zevenzitter dan geef je op die maten telkens zo’n 40l toe.

5+2=7

De twee extra zitjes zitten netjes onder de koffervloer verborgen, maar ze op- of wegklikken of erop plaatsnemen moet je voor je plezier niet doen. Het eerste blijft een gevecht met het bagage-afdekscherm en de rugleuning van de zetels ervoor, het tweede blijft een heuse klauterpartij. Er zijn zowel concurrenten te vinden die beter doen, als dat er te binnen schieten die slechter zijn, maar bij geen van allen wordt het een echt plezier. Je moet uitwijken naar grotere busjes als je daarnaar op zoek bent.

Geef commentaar
comments by Disqus