Subaru WRX STI Exterieur

Bekijk 8 foto's
Door: BV 09-04-2014

De WRX is inmiddels al aan z’n vierde iteratie toe. En het blijft al bij al een auto die netjes bij de kern van het C-segment blijft. Z’n lengte van 4,95m vertegenwoordigt een toename van amper 15mm ten opzichte van z’n voorganger, maar aan het spoor en de wielbasis werd wel gesleuteld, waardoor deze pittige Japanner een meer zelfzekere pose krijgt.

Stijl

De stijl van de WRX STI is gekend. Grote wielen onder breed uitgeklopte vleugels, de karakteristieke luchthapper op de motorkap en alweer en nieuwe interpretatie van de in de voorbumper ingebouwde mistlichten. Het geheel oogt daardoor wat gladder dan voorheen, zeker zonder de optionele achtervleugel en in een minder opvallende kleur dan ons testexemplaar. Het traditionele Subaru-blauw is er natuurlijk ook, maar de gouden velgen die velen automatisch koppelen aan de WRX, zijn niet leverbaar. Maar het duurt wellicht niet lang eer iemand daar een mouw aan past. En nu we toch verdronken koeien uit de sloot aan het takelen zijn: ook de frameloze zijruiten zijn weg.

Afmetingen

Gaan we afmetingstabel verder af, dan kunnen we nog aanhalen dat de breedte 1,79m bedraagt, de hoogte tot 1,47m reikt en dat achter de traditionele kofferklep plaats is voor 460l bagage. Dat is alvast een volume dat dagelijkse bruikbaarheid in de hand werkt.

Geef commentaar
comments by Disqus