Opel Adam 1.4 100pk Exterieur

Bekijk 36 foto's
Door: AUTO55 12-06-2014

Elke Opel Adam kan - meer dan eender welke auto uit z'n segment - naar hartelust op smaak worden gebracht. Er is keuze uit een scala van koetswerkkleuren, dakkleuren, designs voor velgen, koetswerkpakketten, stickersets en kleurinlegstukken voor wielen, maar ook uit extra kleurinzetstukken voor de grille, de spiegels enzovoort... De mogelijkheden lijken haast eindeloos.

Rijdend vierkant

Met een lengte van 3,69m is de Adam natuurlijk erg kort, maar met een breedte van 1,72m ook uitgesproken breed. Spoorbreedte en wielbasis schelen krap een halve meter, waardoor we haast met een rijdend vierkant te maken hebben. Dat is uiteraard ook in het ontwerp merkbaar, dat duidelijke stijlkenmerken van de Astra GTC vertoont. Onze hagelwitte testauto in combinatie met al even gebleekte 18-duimers mag er in ieder geval wezen.

Kleine koffer

In de koffer past amper 170 liter (15l minder dan de Fiat 500 te bieden heeft), tot 484l met de tweedelige achterbank neergeklapt (gemeten tot aan de gordellijn). Ook onaardig is de hoge laaddrempel. Die ligt op 80cm boven de zeespiegel.

Geef commentaar
comments by Disqus