Skoda Fabia 1.2 TSI 90 Exterieur

Bekijk 22 foto's
Door: BV 09-12-2014

Die Skoda’s zien er al lang niet meer uit als de Oostblokkarren die ons net na de val van het ijzeren gordijn bereikten. Tegenwoordig ogen ze strak, goed geproportioneerd en zijn ze tegelijk Westers sober. Vooral het strakke aspect speelt generatie na generatie een grotere rol. En dats dus net zoals dat ook bij elk ander merk van de Volkswagen-groep is. Er valt niets slechts over te zeggen - vooral omdat de koets ook erg goed in elkaar gevezen is. Waar het evenwel niet voor zorgt, is voor een meer onderscheid en karakter. Het wordt daar hoe langer hoe meer één pot nat.

Afmetingen

De afmetingen doen geen rare dingen. Wie niet had zien aankomen dat de Fabia bijna 1cm in lengte zou krimpen, heeft niet goed opgelet toen de Polo werd vernieuwd. Deze Tsjech werd tegelijk 3cm lager en zo maar eventjes 9cm breder. Dat laatste betekent duidelijk dat er bij een frontaal oppervlak dat niet al te veel toeneemt (dat zou nadelig zijn voor het verbruik) gekozen is voor andere prioriteiten. De meer vierkante voetafdruk betekent ook dat je op meer stabiliteit zal kunnen rekenen. En dat de draaicirkel toeneemt.

Personalisering

Tegenwoordig tel je niet meer mee als je de klant geen personaliseringsopties aanbiedt. Ook al omdat we daar met z’n allen graag wat euro’s voor bij de garage achterlaten. En dus doet ook de Fabia mee, zij het zonder de overtuiging van sommige andere constructeurs. Je kan kiezen tussen vier kleuren voor het dak, de spiegelhuizen en de wielen.

Geef commentaar
comments by Disqus