Kia Sportage 1.7 CRDi Interieur

Bekijk 20 foto's
Door: BV 05-02-2016

De Sportage is het zustermodel van de Hyundai Tucson. Aan de buitenkant kan je dat eigenlijk niet zien en aan de binnenzijde wordt de familieband bijna net zo goed gecamoufleerd. Het blokkerig vormgegeven dashboard zal geen prijzen winnen voor originaliteit, maar het is goed afleesbaar en met de knoppenrijen in de middenconsole noteren we toch een originele toets. Bovendien zijn ze goed bedienbaar en duidelijk afleesbaar. Iets wat niet van de GPS gezegd kan worden, overigens. Daar is nog ruimte voor verbetering. En hoewel alles aanvoelt alsof het degelijk in elkaar zit, kan de presentatie van enkele materialen ook beter.

We stipten op onze lijst met opmerkingen ook aan dat de trillingen van de dieselmotor duidelijk voelbaar zijn in stuur, pedalen en - vooral - versnellingspook. Dat moet beter kunnen.

Goede zithouding

Over de rij- en zithouding heb je niet te klagen. Vooraan: ruim. Achteraan: idem. De koffer is nu 491l groot. 26 liter meer dan voorheen al moet je enkele van die liters onder de koffervloer gaan zoeken. En daar schort al meteen wat. Die vloer mag immers slechts 60kg dragen en dat is nu toch echt aan de povere kant. En de bagage-afdekking kan ook beter. Dat rolgordijn is slordig.

Geef commentaar
comments by Disqus