Renault Koleos 175 X-Tronic 4WD Exterieur

Bekijk 31 foto's
Door: BV 22-07-2017

Eigenlijk kunnen we ons er wat uiterlijk betreft snel vanaf maken. De Koleos ziet eruit als een wat opgeblazen Kadjar. Recept Nissan, zullen we zeggen. Daar is het verschil tussen de X-Trail en de Qashqai ook eerder beperkt. Het makkelijkst herkenbaar is hij aan de chroomstrip die op de flanken van de koplamp naar de deur loopt. Maar terwijl de stijlkenmerken terugkomen (de markante dagrijlichten, de opvallend brede staartlampen, de bolle heupen), onderscheidt de Koleos zich wél op vlak van afmetingen.

Tussen beide wielassen is 2,70m. De totale lengte bedraagt 4,67m terwijl een studie van de voetafdruk ook nog een breedte van 1,84m oplevert. De hoogte blijft beperkt tot 1,67m wat ten dele z’n relatief elegante profiel verklaart.

Riante koffer

Zonder derde zitrij in de koffer kan Renault wel aardig wat koffervolume voorschotelen. Er past minstens 530l in. Je moet het wel allemaal over een 77cm hoge drempel heffen. Sinds de opkomst van de SUV heeft iedereen wat extra spierkracht gevonden. Met de achterbank plat kan er 1.677l in en je hebt ook een vlakke laadvloer, zij het niet samen met dat maximale volume. Je moet immers de koffervloer verwijderen om dat te bereiken.


Geef commentaar
comments by Disqus