Alpine A110 Exterieur

Bekijk 28 foto's
Door: BV 29-12-2017

De Alpine is niet de enige bescheiden tweezitter met middenmotor. We haalden de Cayman al aan in de inleiding. Maar er is ook nog de onvermijdelijke Lotus Elise. Duurder en kaler (vanaf € 63.660 met 243pk) overigens. Maar op vlak van afmetingen ontlopen al bovenstaande elkaar niet veel. De Alpine blijft onder 4,2m in lengte en meet van flank tot flank net geen meter tachtig terwijl de hoogte beperkt blijft tot 1,25m.

Maatvoering

Z’n lijn is derhalve meer bepalend voor z’n uitstraling dan de maatvoering. Renault Designbaas weekte een Japanner los bij Mazda om het stijlteam aan te voeren. Die kende hij nog van z’n tijd daar. En je zou zweren dat die er tekende aan de vorige generatie van MX-5. De neo-retrostijl, die hier vooral in het aangezicht duidelijk verwijst naar de originele A110, lijkt dezelfde filosofie te volgen. Dat mag, want er was niets mis mee. Hier evenmin - want het eindresultaat balanceert deskundig op de koord. Geen echte retro-auto, maar wel zelfbewust.

Motor zoeken

Achteraan gaat het er net iets strakker aan toe. Als je eraan snuffelt hangt er misschien wel een vleugje Audi. Maar het blijft ook hier erg smaakvol. Het is wel een beetje een domper dat je hier evenmin een blik kan werpen op de middenmotor. Bij de eerder aangehaalde Brit en Duitser kan het ook niet. Sterker nog, je moet flink wat bekleding wegknutselen om er een glimp van op te kunnen vangen.

Geef commentaar
comments by Disqus