Jaguar XF Sportbrake 25d AWD Exterieur

Bekijk 38 foto's
Door: BV 24-05-2018

Het is lang niet zo evident om een sedan in een break te veranderen. Maar het team van Ian Callum is erin geslaagd om de XF van een rugzak te voorzien en de elegantie te behouden. Vooraan behoudt hij vanzelfsprekend zijn agressieve, katachtige look die heel wat klanten zo waarderen.

Sportief uitgedost

De R-Sport-versie etaleert zichzelf hier met specifieke bumpers met nog grotere luchtinlaten aan de voorzijde. Noteer ook even wat het standaard schoeisel van 17” plaats moest ruimen voor 19-duimers (met 245/40-rubber), maar dat je ook nog 20” kan aanstippen als je écht wat tegen ophangingscomfort hebt.

De XF Sportbrake is, eerder uitzonderlijk, niét groter dan z’n vierdeurs tegenhanger.De lengte van 4,95m en wielbasis van 2,96m zijn precies gelijk. Het laadvolume scheelt niet eens zo veel. Er komt amper 25l bij (565l vs. 540l). Maar natuurlijk is de indeling veel praktischer, zelfs met de omwille van elegantie wat schuiner opgestelde achterruit van deze Brit. En leg je de achterbank helemaal plat (in drie delen), dan krijgt je een perfect vlakke vloer van 2 meter lang waarop je tot 1.700l bagage kwijt kan.


Geef commentaar
comments by Disqus