Alfa Romeo Stelvio 2.2 Turbo Diesel 190pk Q4 Conclusie

Bekijk 12 foto's
Door: BV 24-11-2019

Het is een cliché dat Alfa Romeo’s speciaal zijn. Maar dat betekent niet dat het niet waar is. In de meeste van dat soort uitspraken zit een grond van waarheid. Hier ook. Als we één ding onthouden van de Alfa Stelvio, dan is het hoe hij het in deze sterk gedigitaliseerde wereld waarin iedereen iedereen na-aapt en bestudeert, toch presteert apart aan te voelen. Ja, zelfs een SUV van Alfa heeft karakter. Z’n weggedrag is wat ons betreft z’n voornaamste plus.

Italiaanse stijl

Z’n weggedrag is z’n voornaamste plus
Het is niet het enige waarover we positief kunnen zijn. Maar we zullen die positieve noten houden om mee af te sluiten. We moeten eerst nog wat andere cliché’s bevestigen. Dat de Duitse concurrenten nog altijd betere materialen, afwerking en degelijker aanvoelende bedieningselementen hebben, bijvoorbeeld. En dat de technologie daar een hoger woord voert. Maar er is wel verbetering. Ach ja, een Alfa Romeo koop je nu eenmaal niet voor de menuschermen, toch?

Voor z’n stijl? Ja, daar zijn de Italianen altijd al sterk in geweest. Maar het kan ook wat rationeler. Een comfortabel en ruim interieur en een diesel die geen drankorgel is, bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus