Polestar 1 Interieur

Bekijk 45 foto's
Door: BV 19-01-2020

Om het zichzelf niet te moeilijk te maken en de ontwikkelingstermijn niet langer te rekken dan noodzakelijk, gaf Polestar de voorkeur aan een aangepast Volvo-interieur. Stamgasten van het Zweedse merk zullen blind hun weg vinden in de cabine van deze hybride raket. Het dashboard, het digitale instrumentarium, stuurwiel, infotainmentscherm, de voorstoelen… allemaal elementen die van bij Volvo komen. Let wel, je kan het slechter treffen.

De rijpositie is typisch die van een coupé, laag en met benen vooruit. De ergonomie is uitstekend, onder andere dankzij de vereenvoudigde centrale console, de stuurbedieningsknoppen en de goede kwaliteit van het head-up-display waardoor je je ogen op de weg kan houden. De voorstoelen zijn met hun zachte zitting en geprononceerde zijdelingse steun perfect comfortabel.

Ruimte is beperkt

Aan de andere kant is de toegang tot de achterbank gewoon belachelijk en is de ruimte er zeer beperkt, zelfs voor kinderen. Die achterbank is wel knap vormgegeven. Waarschijnlijk het enige uniek Polestar-element in de cabine.

We hebben ook enkele vervelende details opgemerkt voor een auto in deze prijsklasse. Het ontbreken van handgrepen bijvoorbeeld (wat gezien de prestaties toch verstandig zou zijn), of een make-upspiegel aan de bestuurderzijde. Er is er één aan de passagierskant, maar die is zelfs niet verlicht.

Geef commentaar
comments by Disqus