Mercedes EQE 350+ Inleiding

Bekijk 32 foto's
Door: BV 18-04-2022

Elektrificatie. Het buzzwoord van de autosector. Het komende decennium is er geen ontsnappen aan. Op deze pagina’s zullen elektrische auto’s al snel de boventoon nemen, lang voor ze dat ook in de verkoopstabellen doen. Automerken zullen de komende jaren misschien wel meer elektrische auto’s lanceren dan er nog nieuwe auto’s met een conventionele motor gelanceerd worden. Mercedes is alvast goed op dreef. Het heeft al een handvol elektrische crossovers in het gamma staan en ook bij de limousines wordt het aanbod nu verdubbeld.

EQE na EQS

Na de EQS - de technologische tegenhanger van de S-Klasse - is het nu de beurt aan de EQE. Ja, die mag je gerust naast de E-Klasse plaatsen. zo blijft er toch nog wat logica in het gamma zitten, ook al moet je dat bij de rest van de cijfertjes op de kofferklep niet verwachten. Hier op test: de EQE 350+. Met 215kW of 292pk en een accuset van 90kWh. Er is ook nog een 43 of een 500 die meer vermogen heeft. Maar ook weer net geen 500pk.

De prijs dan. De EQE is er in ons land vanaf 75.625 euro. Dat is ruim 14.000 euro minder dan de EQS. Er is dus nog een aanzienlijk verschil tussen beide modellijnen, al kan je die marge als vanouds in de optielijst met een paar klikken dichtrijden. Een conventioneel aangedreven E-Klasse is trouwens vanaf 55.660 euro. Die E-Klasse geniet in een zakelijke omgeving niet de fiscale voorkeur waarmee de Belgische fiscus de elektrische auto bejegend.

Geef commentaar
comments by Disqus