Volvo C30 2.0D Exterieur

Volvo C30 2.0D
Bekijk 9 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Toen de C30 zijn debuut vierde, was het precies dertig jaar geleden dat Volvo zijn 343 introduceerde, een compact 3-deurs model, dat enigszins als voorvader van de nieuwe C30 kan beschouwd worden. De C30 charmeert met een zeer geslaagd design, dat hem duidelijk onderscheidt in de massa. Alle proporties kloppen en hij staat stevig op de weg. In vooraanzicht toont hij de actuele stijlkenmerken van het merk, in zijaanzicht is er de aantrekkelijke coupé-daklijn en de achtersteven leert ons een lesje geschiedenis van het merk. De glazen achterklep voor de kofferruimte, roept herinneringen op aan de legendarische P1800 uit de zestiger jaren, terwijl de verticaal oplopende achterlichtblokken verwijzen naar de 480ES uit 1985.

Eén van de troeven die Volvo uitspeelt bij de C30 is de mogelijkheid dat de koper zelf ingrijpt op het uitzicht van het product. Volvo heeft het over een ‘personality car' wat vooral - letterlijk! - wordt ingekleurd door de optionele ‘bodykit' (1850 €). Het betreft een spoilerset die de wagen een nog meer uitgesproken sportieve uitstraling geeft. De stylingelementen kunnen in koetswerkkleur of in een contrasterende kleur gemonteerd worden. Eén van de opgemerkte suggesties is de combinatie van ‘Cosmic White' - alweer wit en dé lanceringkleur voor de C30 - met een chocoladekleurige bodykit. Op ons testexemplaar was gekozen voor een discrete aanpak, met zwarte ‘bodykit' op een zwart koetswerk.

De koffer heeft een hoge laaddrempel en smalle inlaadopening. Hij is aan de kleine kant (364 l) en de inhoud wordt tegen indiscrete blikken beschermd door een wat eigenaardig afdekzeil, dat in een hoek is gespannen.

Geef commentaar
comments by Disqus