Honda CR-V 2.2 i-CTDi Veiligheid

Honda CR-V 2.2 i-CTDi
Bekijk 8 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
De nieuwe CR-V beschikt standaard over tweetrapsairbags, zijairbags voorin, gordijnairbags over de ganse lengte en actieve hoofdsteunen vooraan. De eveneens standaard aanwezige stabiliteitscontrole is niet alleen in staat het voertuig te stabiliseren, maar doet hetzelfde met een eventuele aanhanger.

Van de technologische snufjes die op de CR-V leverbaar zijn, horen er nogal wat tot de veiligheidsverhogende categorie. Zo is er een radargestuurde snelheidsregelaar (die desnoods ook overtuigend de remmen ingaat en net zo min vrij is van z'n gebreken). Uit Honda's vlaggenschip Legend komt het Collision Mitigation System, dat bij een naderend ongeluk de voorste veiligheidsgordels opspant en een noodstop inleid.

Een zeer goed rapport dus, met toch nog één bedenking. Honda heeft zich wat laten meeslepen in een symfonie van belletjes en piepjes, met uiteraard elk hun nuttige eigenschappen. Er is een biepje voor de deur, de lichten, de gordels, de achteruitversnelling, de parkeersensoren, de sleutel in het contact... Bij ogenblikken gingen er in ons interieur vier van die belletjes simultaan aan het luiden en dat is van het goede teveel.

Geef commentaar
comments by Disqus