Mercedes CLS 320 CDI Veiligheid

Mercedes CLS 320 CDI
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Op het vlak van de veiligheidsuitrusting laat Mercedes-Benz weinig ruimte tot kritiek. De standaarduitrusting is zeer volledig met op het vlak van de actieve veiligheid ESP, ABS en ASR op het lijstje.

Het elektrohydraulische remsysteem wordt bijgestaan door 'Sensotronic Brake Control' (SBC). Wanneer het systeem een situatie detecteert waarbij een noodstop noodzakelijk is, regelt het zelf de maximale remkracht, ook al duwt de bestuurder eerder twijfelend op het rempedaal. Er zijn vier 3-punts veiligheidsgordel, waarvan de voorste exemplaren met hoogteregeling en de achterste met automatische aanpassing van de hoogte. De voorste gordels beschikken over een spanmechanisme en spankrachtbegrenzing. De hoofdsteunen vooraan zijn van het pro-actieve type, bedoeld om bij een aanrijding de nekwervels maximaal te ondersteunen en aldus pijnlijke whiplashletsels te vermijden.

Frontale 2-traps airbags en zijairbags worden aangevuld met gordijnairbags en detectie van de bezetting van de passagierszetel. Tot de veiligheidsuitrusting durven we ook de verwarmde buitenspiegels rekenen met asferisch spiegelglas voor een grotere kijkhoek, de standaard buitentemperatuuraanduing met vorstwaarschuwing en zelfs de verwarmde sproeikoppen voor de wis/wasinstallatie. Maar evenzeer schijnbare details als de centrale vergrendeling met crashsensor.

Geef commentaar
comments by Disqus