Chrysler PT Cruiser Cabrio 2.4 Exterieur

Chrysler PT Cruiser Cabrio 2.4
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Chrysler beweert dat het uiterlijk van de PT Cruiser geïnspireerd is op legendarische Amerikaanse vervoersmiddelen van rond én voor de Tweede Wereldoorlog. Dat is vooral te zien aan de uitgewerkte wielkasten, de V-vormige motorkap en de opvallende grille. De omvorming naar een dakloze variant is ingrijpend hoewel het merk beweert al van bij de lancering een cabrio in het achterhoofd te hebben. Vooreerst moesten de vier deuren plaats ruimen voor twee immense exemplaren. Bovendien wou de constructeur het monovolumekarakter, met onder meer een wat hogere podium-opstelling voor de achterste zitplaatsen, behouden. Na wat wikken en wegen opteerde de constructeur dan ook voor een model met rolbeugel, in dit geval appetijtelijk ‘Sport Bar’ genoemd. Een verstevigingselement waar we van verlost dachten te zijn.

Chrysler beweert echter goede redenen te hebben om de lijnverstoorder weer boven te halen. Zo zou de beugel de retro-look van het model versterken, de belaadbaarheid optimaliseren (omdat de zetels nog neerklapbaar zijn terwijl daar anders een massieve wand zou moeten zitten) en de luchtstroom optimaliseren. Allemaal apekool als u onze ongezouten mening vraagtij Tijdens de periode die Chrysler met de retrostijl voor ogen had was er immers geen sprake van rolbeugels (stevigheid was destijds niet echt een issue), de zetels zijn wel neerklapbaar, maar Chrysler moest toch nog een verstevigingsbalk steken, waardoor de doorlaadruimte niet hoger is dan 15cm en de luchtstroom over de wagen is erbarmelijk...

Om zo veel mogelijk kofferruimte te behouden, vindt de kap een plaatsje bovenop de denkbeeldige C-stijl. De constructie kan nog een onder een manueel te plaatsen afdekkap weggestoken worden. Helaas is het ook niet meteen kinderspel om die te monteren. Ondanks als die onvolkomenheden moet gezegd dat het duidelijk is dat de uitstraling van de PT Cruiser in de dakloze uitvoering nog is toegenomen en ook dat is een element waarvan het belang niet onderschat mag worden. Dat kunnen we afleiden uit de enthousiaste reacties van omstaanders.

Geef commentaar
comments by Disqus