Daewoo Nubira 1.6 SX Inleiding

Daewoo Nubira 1.6 SX
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Na zware problemen en een lang aanslepende overname van de Koreaanse motorgigant Daewoo door General Motors gaat het terug beter met het bedrijf. De fusie zal snel de eerste vruchten afwerpen en er waait een frisse wind door het gamma. Op korte tijd verdween de Lanos en kwam de Kalos, de Evanda lostte de Leganza af en er is een nieuwe Nubira. De vorige versie dateerde uit 1997 en was niet echt in staat nieuwe klanten voor het merk te winnen.

Het nieuwe model is verkrijgbaar met een 1.6 of 1.8 benzinemotor onder de kap en wordt momenteel enkel als vierdeurs geleverd (er is nog een Nubira Wagon, maar die is nog van het oude type). De 1.6 heeft een vermogen van 109pk terwijl de 1.8 122pk sterk is. Stuurbekrachting, centrale vergrendeling, hoogteregeling voor de bestuurderszetel, elektrisch bediende ruiten vooraan, een radio-cassettespeler en een in ongelijke delen neerklapbare achterbank is steeds standaard. De SX uitvoering van de 1.6 krijgt daar nog een meer verstelbare stuurkolom, elektrisch bediende ruiten achteraan, lederbekleding van het stuurwiel en de versnellingspook, een verstelbare lendensteun, afstandsbediening voor de centrale vergrendeling, een aluminium look van de middenconsole en airco bovenop. De 1.8 die verkrijgbaar is als CDX en CDX AT (de enige automaat uit het gamma) krijgt een automatische airco, houtinleg, een armsteun achteraan en een regensensor.

De prijs start bij een zeer redelijke € 13.350 voor de 1.6 SE. Voor een SE met airco moet u € 1.000 meer betalen. De SX, zoals onze testwagen, kost € 14.800. Een 1.8 CDX moet € 16.800 opbrengen en de automaat is met € 18.000 de duurste versie uit de lijst. Onze testwagen was voorzien van metaalkleur en lichtmetalen velgen. De metaalkleur is een optie van € 300 en dat brengt de prijs op € 15.100. Het lichtmetaal wordt niet in de prijslijst vermeld.

Geef commentaar
comments by Disqus