Yamaha MT-07 Master of Torque

Bekijk 5 foto's
Door: BV 08-09-2014

Onze redactie heeft al voldoende watertjes doorzwommen om niet klakkeloos aan te nemen wat de marketingjongens verkondigen. Want als je hen moet geloven, geeft hun nieuwe vier- (of in dit geval, twee-)wieler de concurrentie niet alleen het nakijken maar is de (r)evolutie die het model met zich meebrengt, nog net een tikkeltje straffer dan de eerste landing op de maan. Wij houden bijgevolg à priori beide voeten op de grond. Ook wanneer het een motorfiets betreft, die er, toegegeven, best lekker uitziet en wat het prijskaartje betreft alvast één deel van de belofte inlost.

Net geen 6.000€ kost deze knapperd

Het is behoorlijk knap van Yamaha om deze stoere naked aan te bieden aan nog geen € 6.000. Er zijn koersfietsen die zoveel kosten. Bovendien hebben de Japanners erg veel aandacht besteed aan de look & feel, want je krijgt nooit de indruk dat er vergezochte compromissen in het ontwerp zijn geslopen om toch maar de prijs te drukken. Wel integendeel, de Yam geeft een erg volwassen en doordachte indruk, en ook nu nog blijven we bijzonder gecharmeerd door de manier waarop het merk bestaande onderdelen in een nieuw geheel heeft geïntegreerd. Om het met een cliché te zeggen: het plaatje klopt.

Rijden!

En die indruk vervaagt niet als je de benen over het comfortabele zadel zwiert. De ranke tweecilinder weegt net geen 180kg en oogt door zijn naar voren leunende lijnenspel erg klein, maar de zithouding blijkt verbazend goed. Verbazend, omdat we met onze 186 centimeter niet hadden verwacht onze ledematen in zo'n comfortabele hoeken te kunnen houden. Eens de starter geactiveerd, wordt meteen duidelijk dat de parallel-twin zoals z'n naam belooft over voldoende koppel beschikt. Een maximumvermogen van 75pk is in dit wereldje bijlange geen cijfer om mee te pochen, maar dankzij het lage gewicht en de foutloze besturing heb je nooit meer nodig. 

Al poneren we die stelling met enig voorbehoud. Want de meterologische zomer mag dan wel achter de rug zijn: het mooie weer lijkt nu pas te beginnen. Met als gevolg dat wij nog maar recent met de Yam beginnen rijden zijn in plaats van hij met ons. Dus het wordt nog even afwachten of de MT-07 inderdaad al zijn beloftes waarmaakt. Voorlopig geniet hij alvast het voordeel van de twijfel.

Geef commentaar
comments by Disqus