Yamaha MT-07 De kleine kantjes

Bekijk 9 foto's
Door: BV 05-10-2014

De loftrompetten schallen nog na in de verte, de bejubeling van de Yamaha MT­-07 ligt nog maar net achter de rug. Hoog tijd om ook de pijnpuntjes van deze gladde naked even onder de loep te nemen. Zijn die er? Natuurlijk wel. Als je hard genoeg zoekt, kom je altijd wel enkele zaken tegen die voor verbetering vatbaar zijn. Laten we deze fiets even van onder tot boven kritisch bespreken.

Het eerste wat opvalt, zijn de achteruitkijkspiegels. Hoewel deze visueel volledig aansluiten bij het geheel, kan je ze niet naar behoren afstellen. Met wat sleur­- en draaiwerk geniet je in het beste geval van een prima zicht op je ... ellebogen. Ernaast word je nog net een glimp van het achterop komende verkeer gegund. Zakken we naar de benzinetank, dan valt op dat de capaciteit van het ding niet bepaald aanzet tot lange trajecten. Met dank aan z’n gematigde dorst brengt de volgetankte Yam je evenwel dik 250km ver, dus problematisch wordt het nooit, maar toch. Nog een beetje lager vinden we het zadel. Dat is erg comfortabel (voor een naked), maar wie eronder wat transportruimte verwacht, is eraan voor de moeite. Je papieren erin opbergen lukt nog net – als je ze dubbelvouwt tenminste.

Ook de MT-07 heeft kleine kantjes. Gelukkig zijn ze héél erg klein.

Wat het rijden zelf betreft hebben we evenmin opmerkingen die een bom onder het concept leggen. Noch de reminstallatie, ophanging of aandrijflijn behoren tot het meest vooruitstrevende van wat je op de markt kan vinden, maar gelet op het erg democratische prijskaartje is het aangebodene prima opgewassen tegen z’n toegewezen taak. Bij dit testexemplaar vinden we de koppeling wat laat aangrijpen, maar dat kan aan de vorige journalist liggen (uiteraard niet aan de huidige). Het maakt het traag manoeuvreren er ietsje moeilijker door dan verwacht. Ook de neutraalstand speelt ons bij momenten wat parten tijdens het opschakelen van eerste naar tweede versnelling. 

Maar dat is allemaal detailkritiek uiteraard; dit blijft hoe dan ook een ietwat geforceerd klaagrapportje. Laten we dat alvast afsluiten en in een volgende aflevering eens stilstaan bij de vraag of je voor dit beperkte budget misschien toch beter af bent met een nagenoeg even dure stalgenoot met een totaal andere inborst ...

Geef commentaar
comments by Disqus