Suzuki e-Swift 1.2 - Ophalen in Kopenhagen Online bestelling

Bekijk 5 foto's
Door: BV 10-10-2014

We verwelkomen dit najaar weer enkele nieuwe duurtestwagens bij auto55.be. De eerste is een Suzuki Swift 1.2 vijfdeurs die slechts 5l/100km verbruikt. De guitige telg mag dat meteen bij z’n levering - geschat eind oktober - al bewijzen in een 1.000km lange ecorun. Hoe we dat nu al weten? Wel, zo hebben we hem besteld.

Online kopen, citytrip erbij

we zijn toch vooral benieuwd hoe zo’n online aankoop verloopt
Een actie van Suzuki die deze tijd loopt, sprong in het oog van onze redactie. De Belgische invoerder van het merk verkoopt deze maand immers 10 Swiftjes die je alleen via de website www.eswift.be kan bestellen en die vervolgens geleverd worden in een Europese stad. De vliegtickets en hotelovernachtingen krijg je erbij. De uitrusting oogt puik (met velgjes, airco, vijf deuren) en de prijs van € 13.199 is best scherp - zeker als je de citytrip erbij rekent. Maar we zijn toch vooral benieuwd hoe zo’n online aankoop verloopt. Een e-Swift die opgehaald kon worden in Barcelona of Milaan passeerde al. En wij hebben zopas het exemplaar voor de Deense hoofdstad Kopenhagen gestrikt (want er is er slechts één per bestemming). Aanstaande maandag lossen de Japanners weer een nieuwe locatie. Londen, Nice en Berlijn staan met zekerheid nog op de planning.

We gaan voor zwart

Moeilijk blijkt zo’n online aankoop niet te zijn. De configuratiemogelijkheden zijn erg beperkt. In eerste instantie kan je alleen de kleur kiezen, waarbij deze redactie opteerde voor stijlvol zwart (wit en bruin kon ook). De volgende stap - een verdeler bij je in de buurt kiezen. Daar zullen we toch eerst de auto moeten goedkeuren en (zo nemen we aan) een handtekening op een papiertje gaan zetten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat iemand zonder officiële bestelbon achter de hand te hebben een auto uitlevert. Als je zou opteren voor een financiering moét je er natuurlijk langs. Dat is in dit geval echter niet aan de orde.

€ 500 reservatiekost

Tot je de auto in levende lijve hebt gezien, kan je je bedenken over je aankoop. Zo veel bescherming heeft de consument in België. Maar de € 500 reserveringspremie die je op het eind van het bestelproces betaalt, ben je wel onherroepelijk kwijt.

Meteen bevestiging

Natuurlijk bevestigt de betaalmodule je betaling van het voorschot. Je kan kiezen tussen een betaling via een overschrijving (die je meteen doet) of een creditcard. Tot hier toe, is het niet moeilijker dan online een tube tandpasta bestellen. Een mailtje met bevestiging zit ook meteen in onze mailbox. Nu is het wachten op de praktische info…

Geef commentaar
comments by Disqus