Automusea als vakantiebestemming Audi

Audi
Bekijk 11 foto's
Door: BV 31-07-2008

Voor Audi moet je naar Ingolstadt, +/- 700 km vanuit Brussel, waar het ‘Audi Forum' zijn opwachting maakt. Het aanbod omvat het eigenlijke automuseum, voortdurend wisselende thematentoonstellingen en een fabrieksbezoek.

Er is ook een Customer Center, waar Duitse klanten hun nieuwe wagen kunnen afhalen en waar ze een perfecte briefing krijgen over de werking va elk detail, alles volgens de gouden regel ‘klant is koning'. Het is een echt belevingscentrum voor iedereen, met animaties, filmvertoningen en zelfs concerten. Het ‘Audi museum mobile' verenigt historische modellen met hedendaagse blikvangers en dat alles ondergebracht in een hoogst aantrekkelijke architectuur. De gevel is volledig uit glas en het museum is opgebouwd volgens de jaarringen van een boom. Ultramoderne multimediale presentatietechnieken laten het verleden herleven tot een meeslepend spektakel. Niet alleen Audi-wagens komen hier aan bod, maar de volledige technische evolutie van de voorbije decennia komt aan bod. Bovendien worden alle thema's in een sociaal economische context geplaatst, zodat ook niet-autofanaten hier een boeiende dag zullen beleven. Het ‘Audi museum mobile' is dan ook meer dan een auto- of technisch museum, het biedt een terugblik op het leven in de voorbije eeuw.

Tegen de honger en dorst bieden het ‘Market'-zelfbedieningsrestaurant of verfijnde ‘Avus'-restaurant ruim verweer. Andere verpozingopties zijn de ‘Bar & Lounge' of de ‘Wine Shop' met een uitgelezen selectie internationale wijnen.

Audi Forum Ingolstadt
85045 Ingolstadt
Duitsland
Tel.+49 (0) 841 89 37575
Website: www.museummobile.de (Engelstalig) of http://www.audi.com/audi/com/en2/about_audi_ag/audi_forums/ingolstadt.html (Engelstalig)

Daarnaast is er nog een ‘Audi Forum' in Neckarsulm, waar o.a. het aluminium competentiecenter en de Quattro GmbH gevestigd zijn. Deze 11.000m² tellende locatie ligt op 500 km vanuit Brussel en biedt een klein Audi-museum, een Audi-Exclusief showroom en de mogelijkheid tot fabrieksbezoek.

Audi Forum Neckarsulm
NSU-Straße
74172 Neckarsulm
Tel. +49 (0)841 89-37575
Openingsuren: Ma - Vr 8 tot 18.00 u
Website: http://www.audi.com/audi/com/en2/about_audi_ag/audi_forums/neckarsulm.html

Geef commentaar
comments by Disqus