Automusea als vakantiebestemming BMW

BMW
Bekijk 14 foto's
Door: BV 31-07-2008

BMW heeft zijn thuisbasis in München en dat ligt ongeveer 800 km vanuit Brussel. Op 20 oktober 2007 opende het zijn ‘BMW Welt' naast de fabrieken en dit jaar heropende op 21 juni ook het volledig vernieuwde museum. BMW toont in München zijn wereld in alle facetten via dit interessante drieluik voor de merkadepten. Ook liefhebbers van architectuur mogen deze gloednieuwe site zeker niet missen. Aanpalend is er bovendien ook nog de site waar de Olympische spelen plaatsvonden in 1972; tot op heden nog steeds een architecturaal pareltje.

De indrukwekkende ‘BMW Welt' valt van ver op door de dubbele kegelvorm en het daarover gespannen glazen dak - met 16.000m² zo groot als het San Marco plein in Venetië - dat als een wolkendek boven het interieur zweeft. Het is een ontwerp van Prof. Wolf D. Prix en het vermaarde Weense architectenbureau COOP HIMMELB(L)AU. Op de ‘Boulevard' kan men het volledige actuele gamma BMW auto's en motoren bewonderen in een exclusieve omgeving. Het ‘techniek & design atelier' gunt een blik op onderzoek, ontwikkeling, design en productie in de autosector vandaag, uiteraard met het accent op BMW.

Voor de jonge bezoekers (7 - 17 jaar) wacht de ‘Junior Campus' met een eigen ervaringswereld, waar resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar jongerenthema's begrijpelijk worden voorgesteld en het jonge volkje zelf ‘mobiliteit' kan beleven met alle zintuigen.

Een heel bijzondere attractie vormt het in de ‘BMW Welt' geïntegreerde afleveringscentrum voor nieuwe wagens. Jaarlijks maken al 45.000 BMW-klanten gebruik van deze unieke service, waarbij het ganse gezin een onvergetelijke VIP-behandeling krijgt, met de sleuteloverhandiging en grondige verklaring van alle functies in de nieuwe wagen als orgelpunt. Ook Belgische BMW-klanten kunnen hiervan genieten wanneer ze dat aangeven op hun bestelbon.

Op het ondergrondse niveau van dit imposante bouwwerk zorgt BMW voor een voortdurend wisselend aanbod tentoonstellingen. Het creëerde er een ‘lounge'-sfeer en interactiviteit staat er centraal voor een zo aantrekkelijk mogelijke presentatie en acceptatie bij een publiek van alle leeftijden. Drie restaurants en een koffiebar zorgen voor versterking van de innerlijke mens met internationale en regionale specialiteiten of snacks.

De combinatie met een bezoek aan de BMW-(hoofd)fabriek, waar dagelijks meer dan 800 wagens van de 3-Reeks van de band rollen (Touring en 4-deurs), maar ook 1250 motoren geproduceerd worden, is zeker een aanrader. BMW stelt er 9000 mensen tewerk, afkomstig uit 50 verschillende landen.

Niet te versmaden is een bezoek aan het BMW-museum dat sinds 1973 jaarlijks gemiddeld 200.000 geïnteresseerden uit alle hoeken van de wereld aantrekt. Na de grondige renovatie rekent men met een verdubbeling van het bezoekersaantal. Het museum nodigt uit tot een ontdekkingstocht langs 5000m² tentoonstellingsoppervlakte. Het accent ligt vanzelfsprekend op 125 originele wagens, verdeeld over 25 zones, die de ontwikkeling en de meer dan 90-jarige geschiedenis van het merk tastbaar illustreren. Het museum is opgevat als een stedelijke transportstructuur, met tal van elementen die verwijzen naar mobiliteit, zoals straten, lanen, bruggen en huizen. Een grote terrasvormige aanloop naar het museum, met speciaal geasfalteerd oppervlak, roept het beeld van een rijweg op. Een geheel van opritten en bruggen verbindt de 25 tentoonstellingszones en 7 themablokken, waar de bezoekers tekens geconfronteerd worden met een bepaald onderwerp uit de geschiedenis van het merk. De themablokken zijn opgevat als huizen met verschillende kamers en niveaus. Ze behandelen design, technologie, de modelreeksen, de geschiedenis van het bedrijf, motorsport, de geschiedenis van de tweewielers en de het merk BMW.

Website: www.bmw-welt.com en www.bmw-museum.com (Duits/Engels)

Openingsuren BMW Welt
Dagelijks van 9.00 - 20.00u
BMW Welt Shops dagelijks van 9.00 - 19.00u
Rondleidingen van maandag tot vrijdag: 9.00 - 16.00u; op zaterdag en zondag van 10.00 - 19.00u.

Openingsuren BMW Museum
Dagelijks van 09.00 tot 18.00u / WE 10.00 tot 20.00
Openingsuren BMW-fabriek München
Van maandag tot vrijdag van 8.30 - 22.00u

Geef commentaar
comments by Disqus