Automusea als vakantiebestemming Peugeot

Peugeot
Bekijk 6 foto's
Door: BV 31-07-2008

Peugeot, dat samen met Citroën onder de PSA-vlag zit, heeft wel een zijn eigen museum in Sochaux, waar ook de grootste fabrieken staan. Een bezoek aan het museum laat zich mooi combineren met een degustatietrip naar Champagne, of een rit door de Vogezen en/of Elzas.

Het was op initiatief van Pierre Peugeot dat in 1982 de vereniging ‘l'Aventure Peugeot' werd opgericht met als doel het patrimonium van de familie en het bedrijf te beschermen. Vanaf 1984 ontstaat de basis voor het toekomstige museum van het merk met de leeuw. De inhuldiging van de eerste versie had plaats in juli 1988. In juni 2000 verdrievoudigde de oppervlakte na grondige renovatiewerken. Vandaag bezit het museum 450 voertuigen, waarvan er een honderdtal zijn tentoongesteld. Daarnaast vinden er 300 fietsen en motorfietsen onderdak, waarvan de bezoekers er slechts een 50-tal kunnen bewonderen. Verder zijn er meer dan 3000 stukken die betrekking hebben op de geschiedenis van Peugeot en staan 5 kilometer archieven - technische en historische documentatie - ter beschikking. Dat laatste is letterlijk te nemen, want wie zelf een meer dan 25 jaar oude Peugeot wil restaureren of onderhouden, kan zich hier informeren. Het kopiëren van de documenten - handleidingen, manuals,... - moet uiteraard betaald worden. Men kan er ook uitsluitend in de Franse taal terecht. Ook bij het opsporen van wisselstukken nodig voor de restauratie van alle Peugeot's van de 203 tot de 504 wordt men hier geholpen.

Naast het museum is een atelier voor restauratie ingericht met alle denkbare specialiteiten als plaatslagerij, zadelmakerij, houtbewerking en uiteraard mechanica.

Musée de l'Aventure Peugeot
Carrefour de l'Europe
Tél. +33/03.81.99.42.03
Alle dagen geopend van 10 tot 18u
Website: www.musee-peugeot.com (Frans / Engels)

Geef commentaar
comments by Disqus