10 Coole iPhone Games F1 2009

F1 2009
Bekijk 6 foto's
Door: REDACTIE 06-10-2011

Een sterk punt aan F1 2009 is dat de game zeer realistisch overkomt. Zo bevat het spel alle 17 officiële circuits, maar ook alle auto's en rijders van 2009. Ben je fan van de F1, dan kun je met het spel je hart ophalen en rijden op alle bekende circuits.

Ontwikkelaar Codemasters heeft grafisch alles uit de kast getrokken, met een erg realistisch resultaat als gevolg. Helaas heeft die uitstekende beeldkwaliteit ook een keerzijde: het is niet mogelijk om wedstrijden tegen andere spelers te rijden. Ook online of via bluetooth is er geen competitie mogelijk. Elke race draait om de tijden die je zelf neerzet, wat na verloop van tijd saai kan worden. Soms gaat het bijvoorbeeld om je gemiddelde over alle rondes, terwijl in een andere wedstrijd alleen je aller-snelste ronde er toe doet. Je tijden worden gepost op internet en daar draait alles in deze game om.

Qua besturing kun je kiezen voor drie mogelijkheden om de knoppen in beeld te plaatsen om te remmen en te accelereren. Sturen kan echter alleen via de accelerometer, dus door je iPhone te kantelen. Da's een nadeel als je nauwkeurig moet rijden. Zelfs met een instelbare gevoeligheid. F1 is daarmee duidelijk een game voor doorzetters en het is zeker geen eenvoudig toegankelijk spel geworden. Er zijn wel verschillende hulpmiddelen. Zo kan je de ideale racelijn op het beeld laten verschijnen of een kaartje van het circuit zien. Het spel mikt echter op de liefhebbers van een realistische ervaring. Hou er wel rekening mee dat het geheel in vergelijking met games op een ander platform wat is uitgekleed. Zo is er geen carrière-modus.

Geef commentaar
comments by Disqus