Autosalon van Genève 2012 Seat

Seat
Bekijk 10 foto's
Door: BV 03-03-2012

Seat presenteert de Toledo Concept in Geneve. En na de flop die de vorige Toledo was, is dit terug een conventioneel gelijnde berline met klassieke proporties ook al neigt het lijnenspel naar de meer sportieve kant van het spectrum. Zoals gezegd is dit officieel een Concept, maar je zal met een microscoop moeten speuren naar de verschillen met de productieversie die later dit jaar wordt gepresenteerd.

Het zal wel geen geheim zijn dat de Volkswagen-groep niet vies is van een stevig potje kopieerwerk en dat is nu niet anders. De uiterlijke overeenkomsten met zowel de VW Jetta als de Skoda Mission L zijn moeilijk te negeren en aan de binnenzijde ziet hij er zo mogelijk nog meer uit als een Duitser. Toch is de Toledo met z'n lengte van 4,48m bijna 20cm korter dan de Jetta en staat hij ook op een wielbasis van 2,6m - 5cm minder dan de VW.

Waar de Toledo zich echter nog het meest onderscheidt is bij z'n koffer. De kont oogt immers klassiek, maar in tegenstelling tot de VW is dit geen vierdeurs- maar een vijfdeursmodel. De achterruit opent dus mee met de kofferklep en geeft ruim toegang tot een liefst 500l groot bagagecompartiment. Over de motoren zegt Seat niets, maar ook die zullen nagenoeg gelijk lopen met die van de Skoda, VW en Audi-producten uit hetzelfde segment.

Geef commentaar
comments by Disqus