Was je auto als een pro 14. Frequent: conclusie

14. Frequent: conclusie
Vergroot foto
Door: BV 15-08-2013

Autoliefhebbers zullen het met ons eens zijn: een frisgewassen vierwieler ziet er niet alleen beter uit, hij rijdt ook gewoonweg fijner. Dat mag dan wel een puur subjectieve vaststelling zijn: het is dat voldane gevoel, die spontane glimlach die je krijgt bij het overschouwen van een glimmende motorkap achter de kraaknette boordplank waarom het ons in dit dossier te doen is. Deel twee van ons dossier Auto Wassen zit erop, en je hebt nu geen excuus meer als je je bolide het genot ontzegt van een persoonlijke, manuele wasbeurt.

De besproken stappen in dit deel volstaan om je wagen frequent te reinigen. We introduceerden enkele specifieke materialen (die je overigens bijna altijd kan wassen in de wastrommel zonder wasverzachter) en namen geen genoegen met goedkope producten. De lak en het interieur van onze vierwieler verdienen immers alleen het beste, en we ondervonden dat het gebruik van kwalitatieve producten de arbeid tijdens volgende wasbeurten sterk kan beperken. Tenslotte gebruikten we ons gezond verstand. En stelden we steeds opnieuw vast hoe enkele technieken ons leven pakken aangenamer maken, als je er maar aan denkt ze te gebruiken.

De frequente wasbeurt is tevens de eerste stap bij elke grondige wasbeurt. Bij zo'n (half)jaarlijkse reinigings- en beschermingsoperatie komen nog een hoop extra zaken kijken: het veilig stellen van je lak, het voorbereiden op en corrigeren na het gure winterweer ... allemaal zaken die we behandelen in het volgende deel van ons dossier.

Geef commentaar
comments by Disqus