Autosalon van Brussel 2014 Mitsubishi

Mitsubishi
Bekijk 24 foto's
Door: BV 31-12-2013

Mitsubishi stapte begin 2012 af van een eigen importeur en koos weerom voor een onafhankelijke Belgische verdeler. De keuze viel op Beherman en die heeft na twee jaar z'n kaarten stilaan goed gelegd. Het bedrijf wordt echter niet geholpen door de bij tijden wat bizarre productpolitiek van het Japanse merk. Maar gelukkig zijn er nu al producten in de meeste cruciale segmenten. Dan denken we bijvoorbeeld aan de vaak over het hoofd geziene Lancer, te koop in een vier- of vijfdeursversie en voorzien van een moderne 1.8l dieselmotor. En natuurlijk kent de Evo een trouwe schare aanhangers. Het is de ASX die Mitsubishi's vaandel verdedigt in het segment van de middenklasse SUVs.

De Space Star die afgelopen jaar op de markt kwam is technisch interessant, maar kan z'n focus op ontluikende markten niet verloochenen en blijft een zeldzame verschijning op onze wegen.

Bij bovenstaande modellen viel er afgelopen jaar weinig nieuws te rapen, en ook de Pajero bleef zonder noemenswaardige wijzigingen op post.

Valt er dan helemaal niets te melden? O jawel. De Japanners sleutelen hard aan een hippe stads-SUV en zijn druk doende met de Pajero van de toekomst. Maar die kan je niet gaan bekijken op de stand van het merk in Paleis 9. Maar de Outlander is er wel in een fonkelnieuwe vorm: de PHEV. Dat is een stekkerhybride. De accu's zijn in staat om je volledig elektrisch voort te bewegen over korte afstand en een benzinemotor steekt een stevige tand bij als het vooruit moet gaan of er meer uithouding gewensd is. Met de Outlander PHEV is Mitsubishi er als de kippen bij en het bedrijf heeft hooggespannen verwachtingen bij het nieuwe model.

Geef commentaar
comments by Disqus