Was je auto zonder krassen Inleiding

Vergroot foto
Door: BV 12-09-2015

Voor de echte liefhebber is het wassen van de auto een beetje een ritueel. En dat vertoont verrassend veel parallellen met het bakken van een portie friet. Niet dat er een rijkelijke hoeveelheid vet en een branddeken bij komt kijken, dat niet. Maar net zoals de ingrediënten en de correcte procedure garant staan voor een lekker bord vol goudgele knapperige lekkernijen, staan de gebruikte producten en het volgen van een correcte ‘modus operandi’ in voor een kraaknette auto die langer als nieuw oogt of zelfs z’n oude glorie weer terugkrijgt.

Net zoals je ons niet zult horen ontkennen dat een enkeltje wasstraat eveneens een fris gewassen koetswerk oplevert zonder moeite van jouw kant, verhoudt zo'n snelle ingreep zich tot een manuele wasbeurt volgens de regels van de kunst, als een fysieke foltering tot een welness-sessie. En wij leggen je in dit dossier haarfijn uit waarom dat zo is.

In andere dossiers zullen we ons buigen over detailreiniging. Hoe je je kunststof weer lange tijd doet herleven, hoe je je velgen écht proper krijgt zonder die schadelijke bijtende producten, hoe je je leder weer als nieuw krijgt… Maar we beginnen bij het begin, met de belangrijkste wasbeurt van allemaal: de regelmatige wasbeurt. En hoe die in haar eentje verantwoordelijk is voor de grootste fouten die je kan maken.

Geef commentaar
comments by Disqus