Tata MegaPixel doet de Nano over

Tata MegaPixel doet de Nano over
Bekijk 6 foto's
Door: BV 06-03-2012

Het Indiase Tata baarde de auto-industrie zorgen bij de aankondiging van wat de Nano zou worden. Een kleine, bruikbare auto die beschikbaar werd voor de prijs van een degelijke scooter. En er waren al meteen plannen om de Europese markt aan te doen. Zo'n vaart liep het niet. Het concept was niet vrij van gebreken, de Europese carrière werd wel aangekondigd maar bleek finaal te hoog gegrepen. En zelfs op de thuismarkt zorgde het model niet voor een verkoopsrevolutie. Maar Tata geeft niet op. Het toonde eerder al de Pixel Concept Car en trekt op het Autosalon van Genève het doek van de MegaPixel.

De Mega is eigenlijk een variatie op de Pixel - zonder driecilinder turbodieselmotor maar met een elektrische aandrijflijn met range-extender. De aandrijving wordt voorzien door vier elektromotoren die de MegaPixel maximaal 85km ver krijgen. Er zijn nog wel meer viertjes overigens. Het aantal inzittenden bijvoorbeeld. Of het aantal deuren - en ze zijn schuiven allemaal.

Als de batterijen er de brui aan geven wekt de MegaPixel een piepkleine 0,3l grote verbrandingsmotor tot leven. Dat ééncilindertje wekt maximaal 30pk op maar melkt uit de tankinhoud nog eens meer dan 800km rijbereik.

Geef commentaar
comments by Disqus