ATS wil De Tomaso doen herleven

ATS wil De Tomaso doen herleven
Bekijk 19 foto's
Door: AUTO55 13-11-2013

De Tomaso is vernoemd naar de Argentijnse bezieler Alejandro de Tomaso en zag het levenslicht in 1959 nabij Modena, de heimat van de Italiaanse sportwagen. Na enkele minder bekende creaties maakte de wereld in 1970 kennis met de Pantera, een heuse GT uitgerust met een 330pk-sterke 5.7l Cleveland-V8 van Ford origine die voor zijn tijd indrukwekkende prestaties kon voorleggen. De Pantera bleef meer dan 20 jaar in productie en werd door de jaren regelmatig bijgewerkt. Zelfs Elvis Presley kon zich eigenaar noemen, al kreeg die het op de duur op z'n heupen van de bolide.

De firma ging vorig jaar voor de zoveelste keer overkop. In 2004 was het ook al eens prijs. Nog eens 5 jaar nadien kwam Gian Mario Rossignolo (ex-Fiat) met het juiste bedrag op de proppen om de De Tomaso-naam over te kopen. Drie nieuwe modellen stonden op de planing en het plaatje leek te kloppen. Tijdens het autosalon van Genève editie 2011 verbaasde de autobouwer zelfs vriend en vijand met een luxueuze berline, de Sport Luxury Sedan, maar daar stopte het verhaal, want na maanden gepalaver en een mislukte deal met een Chinese koper was het feest alweer voorbij.

En nu is er het Italiaanse ATS of Automobili Turismo e Sport, bekend van onder meer de 300 Leggera, de Sport 1000 en de 2500 GT, die het merk opnieuw op de rails wil krijgen. Vorig jaar was het zelf nog aan de beurt. Er zijn zelfs geruchten opgedoken dat de 2500 GT als de reïncarnatie van de Pantera zou kunnen fungeren. Of dat er ook effectief van komt is nog maar de vraag. Meer info volgt ongetwijfeld.

Geef commentaar
comments by Disqus